Zenék

2013. augusztus 21., szerda

Inuyasha




A Szent ékkő több száz évvel ezelőtt keletkezett, mikor az emberek a nagy éhség miatt gyengék és kétségbeesettek voltak, a démonok pedig majd nem mindenkit elpusztítottak. Ám a nagy hatalmú papnő, Midoriko szembeszállt velük. A démonok összefogtak ellene, és összeolvasztották lelküket a legnagyobb és leggonoszabb démonná. A hét napig és éjjelig tartó harcban Midoriko ereje kezdett elfogyni, és a démonok már majdnem kiszívták a lelkét. Utolsó erejével kitépte a démon lelkét, majd a papnő és a démon lelkéből keletkezett a Szent ékkő. Az ékkőben lelkük még mindig folytatja egymás ellen a végtelen harcot, mialatt testük cseppkőbe zárva némán vesztegel.
Kikyo papnőre bízzák az ékkövet, hogy erejével vigyázzon rá, óvja azoktól, akik meg akarják szerezni. Egy nap találkozik InuYashával, aki ugyancsak az ékkőre vadászik, hogy teljes értékű szellem legyen belőle. A fél szellem és a papnő egymásba szeret, de ugyanekkor Onigumo, egy súlyosan megsérült tolvaj, akit Kikyo ápolgat, ugyancsak beleszeret a papnőbe. Mivel túl gyenge, hagyja, hogy a szellemek bekebelezzék, így testükből egy új testet alkotnak, és ez által Onigumo képes lesz felhasználni erejüket. Új alakjában, melyet Narakunak nevez, kiterveli, hogyan szerezheti meg az ékkövet, hogy ő is teljes értékű szellem lehessen. Kikyo iránti szerelmet, melyet emberi része táplál, elnyomja magában. Mikor Kikyo elviszi InuYashának a Szent ékkövet, hogy az ember lehessen, Naraku InuYashát Kikyo alakjában, Kikyot pedig InuYasha alakjában megtámadja. Ezen felbőszülve InuYasha a faluba megy, hogy ellopja az ékkövet, de megsérül, és Kikyo nyílvesszejével egy szent fához szögezi, amely miatt a fél szellem mély álomba merül, Kikyo pedig életét veszti. A papnő utolsó kívánsága szerint az ékkövet testével együtt elégetik.

A XX. század végén Kikyo lelke újjászületik Higurashi Kagomében, aki emiatt a Szent ékkövet is magában hordozza. 15 évesen Kagomét egy szellem a szentélyükben levő kútba rántja. Ez a kút egy átjáró InuYasha és Kagome világa között. A lány 500 évet utazik vissza a múltba, és 50 évvel Kikyo halála után érkezik. Itt kiszabadítja InuYashát, hogy megmeneküljön attól a szellemtől, aki a kútba rántotta. A szellem kitépi a lány testéből az ékkövet.


Mostantól újra minden szellem az ékkövet akarja, mivel később egy varjúdémonnal való harc alkalmával Kagome nyílvesszejével szilánkokra töri az ékkövet. Ezek a darabok szétszóródnak, és elkezdődik ezeknek a szilánkoknak a keresése, melynek során InuYasha és Kagome találkoznak Shippoval, egy kicsi rókadémonnal, Mirokuval, a perverz szerzetessel, Sangoval, a szellemírtóval és annak macskadémonával Kirarával, valamint rengeteg ellenséggel, akiket le kell győzniük.


Műfaj: akció, fantasy, romantikus, tragédia, vígjáték
Kiadás éve: 2000-2004
Részek száma: 167


Magyar részek száma: 113













Videó:











3 megjegyzés:

  1. Sziasztok! :)

    Nekem főként a ’Final Act’ részek tetszett. Nektek melyik rész volt a kedvencetek?


    UI: Az összest rész megtaláljátok az indavideón.

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nekem is a Final act részek tetszettek a legjobban.
    De a többit is nagyon szeretem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én is imádom az összeset, és köszönöm, hogy írtál! :)

      Törlés