Zenék

2013. augusztus 28., szerda

Accel world




Rohamosan fejlődő világunknak köszönhetően az információk egyre jobban és gyorsabban elérhetőek. Mindennapjaink részévé vált a világháló használata, ami elég valószínű, hogy a jövőben még ennél is nagyobb jelentőséggel bír majd és nélkülözhetetlenné válik a mindennapok számára. De akik már most kíváncsiak egy ilyen világra, azok kapcsolják be képzeletbeli Neuro Linkereiket és merüljenek el az Accel Worldben.

2046-ban járunk, ahol egy technikailag jóval fejlettebb jövőkép tárul elénk. Megismerkedhetünk a 21. század egyik legfontosabb találmányával, a Neuro Linkerrel. A Neuro Linkerek alapvető dolognak számítanak a mindennapokban, ugyanis az emberek ezen keresztül tudnak csatlakozni a világhálóra és ez által tudnak részesei lenni a virtuális világnak, ahol mindenki egy külön személyre szabott Avatarral rendelkezik. Vannak egész egyedi Avatarok, de vannak kifejezetten csúnyák és átlagosak is. Azonban főhősünket, Arita Haruyukit igazából egyik csoportba sem lehetne belesorolni, hiszen az ő Avatarja egy kismalac, ami mellesleg rendkívül aranyos. Azonban milyen lehet Haruyuki a való világban?

Őszintén szólva nem sokban különbözik Avatarjától, hiszen a való életben is egy kis pufók srác, akit a suli rossz arcai elég gyakran bántanak, amit ő nagyon szégyell, főleg Taku és Chiyu előtt, akik a gyerekkori barátai. Haru ezért rendszeresen a virtuális világba menekül, ami már szinte olyan számára, mint a valóság. Azonban nem is csoda, hogy számára ez a hely jelenti a megnyugvást, hiszen a játékok világa az, ahol igazán sikeres tud lenni. Erre figyel fel a gyönyörűséges Kuroyukihime, aki nem csak a való életben, de a virtuális világban is rendkívül nagy népszerűségnek örvend. Találkozóra hívja Harut a való életben és egy programot küld át neki, ami a Brain Burst névre hallgat. A program használói az Accel Worldbe, vagyis a Felgyorsult Világba kerülnek, amit csakis a Burst Linkerek használhatnak. A Brain Burst programot sok mindenre használhatják. Van, aki az iskolában ennek a segítségével puskázik és javít a jegyein, de vannak olyanok is, akik különböző problémák vagy veszélyes helyzetek megoldására használják. Azonban ez a program egy játék, ahol a játékosok harcolnak egymással, amivel Burst Pointokat gyűjthetnek. A Burst Pointok gyűjtése elengedhetetlen, hiszen minden egyes felgyorsulás alkalmával egy-egy pontot használnak el a játékosok, akinek minden pontja elfogy, az pedig soha többé nem használhatja a Brain Burst programot.

Vajon főhősünk, Haru hogyan boldogul ezzel az emberfeletti képességgel és új Avatarjával, ami Silver Crow névre hallgat és ugyanúgy, mint a többi játékosnak, neki is a mélyen titkolt vágyai alakították kinézetét és képességeit.


Úgy vélem, a történet és a grafika is nagyon jóra sikeredett. Van benne valami, ami az embert magával ragadja. Ez talán a látvány és a történet izgalmassága. A főszereplő pufók megjelenése pedig nem igen mondható hétköznapinak az animék világában. Mindenesetre csak ajánlani tudom az anime megnézését és kellemes kikapcsolódást kívánok hozzá mindenkinek.

Eddig egy pörgős kis harcolós, romantikus vígjáték és nekem speciel sokkal jobban bejött, mint a hasonló, akár idehaza is vetített "játékos" animék.

Műfaj: Akció, Sci-fi, Romantikus

Rendezte: Obara Masakazu

Stúdió: Sunrise

Epizódok száma: 24

Főbb karakterek:

Arita Haruyuki - A történet főhőse, Avatarja Silver Crow

Kuroyukihime - Haru pártfogója és Brain Burst-beli szülője, Avatarja Black Lotus

Takumu Mayuzumi - Haru egyik legjobb barátja, Avatarja Cyan Pile



Kurashima Chiyuri - Haru másik legjobb barátja



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése