Zenék

2013. augusztus 21., szerda

Black Rock Shooter



Egy „Hazama” nevű világban játszódik, ahol a menny és a pokol közé rekedt lelkekkel csatároznak. Az előző életükhöz megszállottan ragaszkodó szellemek saját illúziókat keltenek, ahol kényük-kedvük szerint ölik meg újra sorstársaikat vagy játsszák vissza haláluk pillanatát töménytelen önmarcangolás közepette. Az anime a horrorba hajol. Főhősünket legkülönfélébb szerelésekben lehet csodálni.  A csattanó hogy Rock-chan valójában egy kitörölt emlékezetű lélek, akit Hazama vezetősége állít be szuperhadseregbe, hogy a több milliós purgatóriumban rendet teremtsen. Egy nap azonban Rock-chan fokozatosan kezdi visszaszerezni egykori személyiségét: újra képes az együttérzésre, a szomorúságra, a szeretettre. Önkeresését és az általa felszabadított lelkek drámáját szarkasztikus humorú társa, a kígyó alakú Ron teszi vidámmá, valamint a folyton nyáladzó, lélekzabáló (de még mindig szexi) Dead Mester.

Érzelmek csapnak össze, elfojtott harag, düh, féltékenység tör a felszínre, miközben egyre mélyebb sebeket ejtenek a szereplők egymás szívén. E keserves érzelmek dúlásában szimbolizálják a hétköznapinak tűnő, iskolába járó és családjukkal élő figurák alternatív énjei, akik a fájdalomból és szenvedésből építkezve tesznek szert természetfeletti erőkre egy olyan elvarázsolt világban, ahol a szeretet rég elveszett, s csak szenvedés maradt hátra.

Az ötlet zseniális, csak a kivitelezés lehetett volna profibb. Az animék pszichológiai drámáit vitte tovább egy alternatív háttértörténet keretében.

Rendezte: Yoshioka Shinobu
Hossza:  8x24 perc + OVA (50 perc)
Műfaj:  Akció, Fantasy, Iskolai élet, Misztikum, Párhuzamos világ














Itt nézhető:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése