Zenék

2013. augusztus 13., kedd

Kimi ni Todoke





Avagy az antiszociális életmód gyógyításának receptje.



Minden ember vágyik rá, hogy legyenek barátai, akikkel meg tudja osztani az élményeit, gondolatait, és akiktől olyan tanácsokat is kérhet. Általában nem is tart olyan sokáig, míg összebarátkozol valakivel, ám mi van akkor, ha valaki annyira visszahúzódó, hogy senkivel sem mer szóba állni, és bizonyos körülmények miatt mások sem akarnak beszédbe elegyedni vele??

A főszereplő Sawako Kuronuma, akit az osztálytársai csak Sadako-nak hívnak a Kör című film után, hiszen kinézetük sok hasonlóságot mutat, emiatt félnek tőle. Az iskolában rögtön elterjednek a pletykák, hogy látja a szellemeket, és ha valaki 3 másodpercnél hosszabb ideig néz a szemébe, azt megátkozza.

 Ennek ellenére próbál kedves lenni mindenkihez, azonban csak menekülnek előle. Nincsenek barátai, ezért amikor a népszerű Kazehaya elkezd vele beszélni, minden megváltozik. Ő lesz a példaképe, hiszen személyisége pont ellentéte az övének. Támogatja, hogy még több barátot szerezzen, illetve próbálja megfékezni a pletykákat is.

Sawako összebarátkozik két lánnyal is az osztályból, és egyre több emberrel próbál beszélgetni több-kevesebb sikerrel.

Újabb pletykák terjednek el, melyekbe már barátait is belekeverik. Sawako-t személyisége, kinézete miatt sokszor félreértik, illetve ezek miatt keveredik konfliktusokba, melyek sokszor humoros módon alakulnak. Természetesen a műfajhoz hűen a szerelem is felüti a fejét.

Az anime kiválóan mutatja be Sawako megnyílásának lassú folyamatát, ahogy barátokat – és ellenségeket- szerez, hogy milyen akadályokat kell leküzdenie, hogy a nehezen megszerzett barátság meg is maradjon.

Senki ne várjon azonban a történettől világmegváltást, NEM a cselekményen van a hangsúly, hanem az érzelmek dinamikáján és a kapcsolatok alakulásának minél pontosabb ábrázolásán, az egyes karakterek fejlődésén.

A karakterek mindkét oldala jól megformált, bár Sawako végletes naivsága és túlbonyolító képessége, olykor idegesítő lehet főleg azok az emberek számára, akik nem tudják elképzelni, milyen is egy igazán visszahúzódó, barátok nélkül felnőtt lány.

A történetben előforduló szituációk bárhol, bármikor, bárkivel megeshetnek és ez nagyon tetszett benne, mivel nem csak állandóan a főszereplővel történnek dolgok.

Műfaj: shoujo, romantikus, vígjáték, dráma
Kiadás éve: 2009
Szerző: Shiina Karuho
Rendezte: Kaburagi Hiro
Stúdió: Production I.G

Hossza: 25x 23 perc (+ második évad)





Egy kis ajánló videó:








Nézhető itt:


Első évad:

1.rész
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
7.rész
8.rész
9.rész
10.rész
11.rész
12.rész
13.rész
14.rész
15.rész
16.rész
17.rész
18.rész
19.rész
20.rész
21.rész
22.rész
23.rész
24.rész
25.rész



Második évad:

1.rész
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
7.rész
8.rész
9.rész
10.rész
11.rész
12.rész (Vége)







5 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Remélem tetszeni fog nektek ez az anime.
    Ne felejtsétek a második évadját sem!
    Az összes részt megtaláljátok az indavideón ;)

    VálaszTörlés
  2. Szia! ^.^
    Örülök, hogy rátaláltam a blogodra, különben nem kezdtem volna el nézni ezt az animét. Még csak a 10.-k résznél tartok, de a kedvenceim között van. Úgyhogy köszönöm ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy tetszik az anime, és köszönöm, hogy írtál. ;)
      Szerintem ez az anime is tetszene neked: Kaichou Wa Maid-Sama. (Ha még nem láttad, ajánlom, mert nagyon jó! :) )

      Törlés
  3. Köszönöm, majd megnézem..:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs mit, én köszönöm, hogy írtál és, hogy feliratkoztál. :) Nagyon boldoggá tettél ezzel! :D

      Törlés