Zenék

2020. december 10., csütörtök

Kyōkai no Rinne (manga)

 


Kagome, a szellemlátó


Takahashi Rumiko bebizonyította, hogy a kutyaszellemek után is van élet. Az Inuyasha befejezése óta a halálistenek világába kalauzolja olvasóit a legendás mangaka. Még egy bőr a shinigamikról, vagy egy újabb Takahashi-Telitalálat? 


Mamiya Sakura nem tűnik ki a hétköznapi lányok közül, külsőleg még hasonlít is Higurashi Kagoméra. De még osztálytársai az új mobiloktól ájuldoznak, az ő hóbortja az, hogy szellemeket lát. A középiskolában a nagy várakozások ellenére semmi érdekes nem történik vele egész addig, míg felbukkan az osztályban egy különös srác, akit Sakurán kívül senki sem lát. A lány elkönyveli szellemnek, de később, amikor az utcán összetalálkoznak, és megpróbál átsétálni a fiún, nem sikerül. Ilyesmi ritka dolog holtak esetében... Amikor pedig felbukkan Sakura rendszeres kísérője, egy öngyilkos lélek, végképp irányíthatatlanná válnak a dolgok.


Helló, halálisten vagyok

 
 
Kiderül, hogy a különös fiú - név szerint Rokudo Rinne - szintén látja a szellemeket, sőt meg is tudja őket szabadítani a köteléktől, ami az anyagi világhoz fűzi őket. Sakura segítségével Rinne elcsalja az öngyilkos szellemet a szamszárához, a létforgatag kerekéhez, melyben a kísértetek a túlvilágba juthatnak. Sakurában különös emlékeket idéz fel az égen lebegő vörös kerék. Egyszer már látta kiskorában, és alighanem köze van ahhoz, hogy szellemeket lát. 
Rinne elmeséli, hogy ő félig ember, félig pedig shinigami, és egy különleges haori (japán kabátszerűség) segítségével láthatatlanná tud válni. Beiratkozik Sakura iskolájába, és a két fiatal közösen kezd el furcsa eseteket felderíteni.




Ismerős ízek


A történet hangulata és stílusa erősen emlékeztet az InuYashára, vagyis Rumikoverzum újabb hamisítatlan darabjával állunk szemben. De a halálisteneken kívül találkozhatunk egyéb új elemekkel is: Rumiko érdekesen alakítja át a buddhizmust és a hinduizmust, és sokat játszik a reikarnáció motívumával. A megszokott könnyed humor megmaradt, így aki szerette a korábbi sorozatok stílusát, most sem fog csalódni. Sakura és Rinne története könnyed szórakozást, egyedi humort és jó adag halálistent kínál, azt pedig, hogy nyomába érhet-e a nagy elődnek, a következő pár év dönti majd el.



Adatlap: 

Kyōkai no Rinne 
(manga, 2009-)
Írta és rajzolta: Takahashi Rumiko
Hossza: eddig 40 kötet


Olvasható online angolul itt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése