Zenék

2015. február 2., hétfő

Kami Nomi zo Shiru Sekai (Manga)A világ amelyet egyedül isten ismer Te mit tennél, ha az unalmas hétköznapjaidból kizökkentene maga az ördög, és parancsba adná, hogy ezentúl ismeretlen lányoknak kell elcsavarnod a fejét? Képes lennél kocka létedre elvállalni ezt a nehéz feladatot? De vigyázz, mit választasz, mert ha egyszer már rábólintottál, onnantól nincs visszaút! 

Éreztétek már úgy, hogy sokkal jobban és egyszerűbben eligazodtok egy mesterséges világban, legyen az egy könyv, egy számítógépes játék, esetleg a saját képzeletetek? Ha már jártatok hasonló cipőben, akkor ez a történet nem lesz ismeretlen a számotokra, mert pontosan erről szól. Persze, mindezt vicces szituációkban, egy nagyon jó történettel tálalva. 


A játékok isteneA tizenhét éves Keima egy igazi hardcore konzolmániás srác, aki a valóságban képtelen kapcsolatot teremteni az emberekkel. Erre csakis az interneten, és a saját maga által kreált kis világban, no meg a dating sim típusú játékok csinos főszereplőivel képes. Mivel csak játék közben érzi kiegyensúlyozottnak magát, nem véletlen, hogy a legszembetűnőbb ismertetőjegye egy PSP, mert még az iskolában, vagy éppen a fürdőkádban is ezt nyomkodja. Emiatt az osztálytársai igazi otakunak tartják, gyakran gúnyt is űznek belőle. Szerencsére Keimát ez egy cseppet sem zavarja, mert sosem akarna lealacsonyodni az ő színtükre, így a barátkozás nála teljesen ki van zárva. Ami viszont még durvább, hogy ő a 3D-s lányokat sem szereti, elmondása szerint egy kicsit sem hozzák őt lázba, már-már visszataszítónak találja őket. Ezzel szemben a virtuális lányokért majd megőrül, ezért nincs olyan dating sim típusú játék, amelyet meg ne venne, és végig ne játszana pillanatok alatt. E téren minden lányt meg tud hódítani, mert az összes karakternek ismeri a gyengéjét, így kétségtelen, hogy ebben ő a legjobb az egész világon. Pont emiatt a legtöbb otaku csak a játékok isteneként emlegeti őt. 
Ám végül pont ez a cím lesz a végzete: az egyik nap fenekestül felfordul az addigi kényelmes, geekélete. 
Egy félreértés miatt aláír egy szerződést az ördöggel, akinek a fülébe jutott, hogy Keima képes minden lányt meghódítani a földön. Igen ám, de azt már nem tudta, hogy csak a játékok világában, és nem a valóságban. Keimának valójában fogalma sincs, hogyan kell bánni az igazi lányokkal, de mivel nincs más választása, teljesítenie kell a parancsot, ha nem szeretne idő előtt az örök harcmezőkre távozni. 
Mellé szegődött a cserfes démonlány, Elsie, és együttes erővel próbálják a valódi, háromdimenziós lányok fejét elcsavarni, hogy ezáltal kiűzzék a szívükből a gonosz démonokat, és így Keima élete is megmenekülhessen. 
(A földön játszódik, de később átmennek a démonok világába.)


Két világ találkozása 


A manga 2008-ben jelent meg először a Shükan Shönen Sundayben, és még azóta is folyamatosan készül Wakaki Tamiki szorgos keze által. Műfajilag különlegeset alkotott, ezen kívül teljesen egyedi történettel és főszereplővel büszkélkedhet. A rajzok és a jó hangulat miatt eleinte egy jó ecchinek ígérkezik, de ez tévedés. Nem elég, hogy bugyivillantás nincsen benne, de még a szereplők idomai sem kaptak különleges hangsúlyt.  
Sokkal inkább fantasy- és romantikus elemekre támaszkodik a mangaka, megspékelve azokat a sulis és otakus jelenetekkel, poénokkal. Ráadásul két egymással ellentétes világ ütközése alkotja a fő bonyodalmat: ez a föld és a pokol. Mindkettő erőteljesen hatással van egymásra, hiszen a gonosz démonokat azok, akiket Keimáéknak be kell gyűjteniük, viszont az általuk megszállt lányok mindig különleges képességekhez jutnak. 
A magna egyik erőssége, hogy a legtöbb mellékszereplő több fejezetet is kapott a történetben, így nemcsak a romantikus perceknek lehetünk a szemtanúi hanem közelebbről is megismerhetjük őket és a problémáikat. 
A történet elsősorban a földön játszódik, de később szereplőink átmennek majd a démonok világába, hogy ezzel is újabb bonyodalmakba keveredjenek. Természetesen a vicces szituációkat sosem győzik le a drámai pillanatok, de azt el kell ismerni, hogy szomorúságban is lesz részünk olvasás közben.  Adatlap: 


Kami Nomi zo Shiru Sekai 
(manga 2008- ) 
Írta és rajzolta: Wakaki Tamiki 
Hossza: eddig 18 kötet  


Olvasható online itt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése