Zenék

2015. február 24., kedd

Kami Nomi zo Shiru Sekai


Életre kelt randiguru 
Betört a nagyok közé


Ahogy az a címből is kiderül, egy igazi mainstream animéről beszélünk. Jogosan érdemli meg ezt az elnevezést, hiszen látványos sorozatot alkottak a mangából (itt olvashattok a mangáról), amelynek már készül a harmadik évadja, és az eddigi kötetek számából kiindulva még ennél is több izgalomra számíthatunk!Évad évad hátán


Szerencsére az adaptációval semmi probléma nincs, met az anime első évada hűen követi az eredeti sztorit, így még a kötekedő mangarajongóknak sem lehet kifogásuk. Ha valaki mégsem olvasta a köteteket, annak sem kell aggódnia, mert hamar elmélyülhet az apró történetekben, ráadásul rengeteg hasznos tippet leshet el a csajozás terén.
Az animáció egyszerűen gyönyörű, teljesen visszaadja a manga hangulatát, ráadásul a karakterek is roppant édesek lettek, és a szinkronhangokat is sikerült jól eltalálniuk a készítőknek.
Talán ezek miatt lett rettentően sikeres az első évad, így nem volt kérdés, hogy kitörő lelkesedéssel várták sokan a másodikat, amely 2011-ben látott napvilágot. A lelkesedés azonban hamar megtört, mert amennyire érdekes volt az első évad, pontosan annyira lett felejthető a második.
A fő baj az, hogy semmi újdonsággal sem szolgál. Hiába követi pontosan a mangát, nem tűnik annyira izgalmasnak. Egyrészt kicsit felpörgették az eseményeket, ami sok esetben hátrányára vált. Ami mondjuk a mangában több fejezetet is kapott, az jelen esetben gyakran csak két epizódot. Emiatt sokszor kusza ráadásul még unalmas is a történet, és nem éreztük azt, hogy annyira várnánk a következő részt. Igazán ebben van a manga egyetlen negatívuma: egy idő után monotonná válik. Ez sajnos nagyon érezhető volt a második évadban, mert a legtöbben nem azt várják el egy folytatástól, hogy semmiben se nyújtson újat az elsőhöz képest, de sajnos most ez történet.
Nem lettünk okosabbak a történetet illetően, így kicsit állóvízszerű a égeredmény, amit talán elkerülhettek volna, ha stabil ötvenrészes sorozatot terveznek, semmint évente egy tizenkét részes évadot.
Ettől eltekintve érdemes belekukkantani, mert a harmadik évad már jóval fordulatosabbnak ígérkezik.Több, mint otaku


Aki már látott animéket igazi otaku főszereplővel, az már megszokhatta, hogy ezek a srácok általában kissé elhanyagolt külsejűek, de minimum csúnya az arcuk, szemüvegesek, és rettentően alacsonyak.
Keima viszont rendesen kilóg ebből a sorból, mert lehetetlenség őt csúnyának nevezni. Nem elég, hogy kacsú és magas, de a haja tökéletes, a szeme egyszerűen varázslatos, a szemüvege pedig egyszerre teszi őt titokzatossá és szuperszexivé.
Emiatt kissé hiteltelen őt tipikus otakuként emlegetni, szerencsére kiállhatatlan természete, és állandó konzolozása sokat javít ezen. Sok időnk viszont nincs azon gondolkodni, hogy a karakterdizájn mennyire ellentmond a már megszokott kliséknek, mert hamar szembesülünk vele, hogy Keima valóban jóval több, mint egy mezei kocka.
Miután kénytelen az egyik lányt a másik után meghódítani, és mindenféle randiötleteken töri a fejét, rá kell jönnünk, hogy sokkal több rejlik a felszín alatt, mint amennyit a fiú megmutat magából.
Persze, mit sem ér a daliás hercegünk, ha nincs mellette egy tipikus „hugica” karakter jó nagy adag démoni beütéssel.
Elsie egyszerűen szeretni való, hiszen butácska és segítőkész jelleme könnyen magával ragad bárkit. Ráadásul tökéletesen kiegészíti Keimát, akinek általában az agyára megy a lány.
Mindezekből kiindulva kissé fiús animének tűnhet, pedig az ecchi műfaj itt sem jelentkezik, hiába sikeredtek különösen szépre a lányok, mégsem tettek bele ennél többet a készítők. Ebből következően mindenkinek csak ajánlani tudom, már csak a „hogyan hódítsuk meg álmaink szerelmét pillanatok alatt” tippek miatt is!Adatlap:


Kami Nomi zo Shiru Sekai
(anime, 2010)
Rendezte: Takayanagi Shigehito
Stúdió: Manglobe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése