Zenék

2013. szeptember 3., kedd

Kare First Love (Manga)



Szerelem második vérig.

Milyen az első szerelem?
Édesen mámorító, csapongó, fájdalmas.
Egyszer hideg zuhanyként taszít a szomorúságba, máskor rózsaszín habokkal repít a felhők birodalmába.
Lopott csókokkal és érintésekkel játszva ad álmatlan éjszakákat, míg anyu és apu lesben állva figyelik a tanulás rovására elkövetendő csínytevéseidet.

Ez egy Rúd kiskacsás Love Story.
Aktuális mangánk hősnője a félénk, átlagos külsejű, „négyszeműnek” is csúfolt Karino Karin, aki nemcsak szerelmi ügyekben szorul segítségre, de még igazi barátok terén is hiányosságokkal küzd. A visszahúzódó, könnyen kihasználható lány személyiségének kettőssége a tanulásnak élő könyvmoly énje és szégyenlősen pimasz ártatlansága adja. Ha egy ilyen lány véletlenül kiszemel magának egy ambíciókkal teli, igazi szívtipró, akkor tuti lesz részünk nevetésben, sírásban, amit egyszerűen szép grafikájával is tovább díszít a mangát.

Tíz köteten keresztül követhetjük Karin rút kiskacsából hattyúvá válásának mesébe illő történetét. Kiriya Aoi ugyanis Karin szemüvege mögé pillantva sikeresen meglátja a lány bájos énjét, hiszen a szép belső mellett csinos külső dukál, csak Karin a manga nem törődöm, módján jól leplezi fizikai valójának előnyös oldalát.

A fiatalok kezdetben állandóan civakodnak, ám a szerelem szerencsére sok akadályt legyőz, na meg Aoi is eléggé kitartó ahhoz, hogy felfedezze, egy félénk virág száll lelkét és testét. Ehhez azonban a szülőknek is lesz egy-két nem kívánatos szavuk. A tizenhat éves tinik élete szokás szerint nem mentes a serdülőkori lázadási mechanizmusoktól, az állandó szülő-gyerek konfliktus háborús zónájától, ahol a titkos találkozások és apróbb hazugságok vívják a csatát. Aoi és Karin románca, jelleme a szemünk láttára fejlődik, amint búskomor, szenvedő babaszemű szereplőkből érett, csillogástól és szertettől áthatott felnőttek lesznek.

Megjelenése: 2002-2004

Írta és rajzolta: Miyasaka Kaho


Hossza: 10 kötet






Olvasható online:

http://www.mangareader.net/1207/kare-first-love.html




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése