Zenék

2013. szeptember 10., kedd

Guilty Crown



Bűnös jövőkép


Egy tönkretett karácson. Minden azon a bizonyos napon kezdődött el, amikor az emberiség megfertőződött, a barátok és a testvérek elszakadtak egymástól, majd évek múlva, amikor már mindenki beletörődött keserű sorsába, feltűnik egy hős.
Hamar meglehet kedvelni ezt az animét és a karaktereket, hiszen van benne kellő komolyság, izgalmas történetvezetés, anarchikus világkép, és persze az elmaradhatatlan robotok, szép lányok, egy kis zene, szuperképességű főhős, és mindez számtalan ügyes csavarral megspékelve.


Egy modern Love story kezdete


Egy jövőbeli Japánban járunk, amikor az ország már se nem független, se nem túl toleráns, és mindezt nemcsak a többi népre, hanem a sajátjára is kivetíti. Ebben a világban éli hétköznapijait a tizenhét éves gimnazista Shu. Egyedül él és kétségei elől egy lepusztult iskolai épületbe húzódik vissza. Épp hazafelé tart főhősünk, amikor búvóhelyén talál egy sérült lányt, aki nem más, mint az online körökben híres énekes-idol Yuzuriha Inori. Sajnos a bujkáló lányra hamar rátalálnak és Shu kénytelen végignézni, ahogy a kormány emberei magukkal viszik.
A gyáva fiúnak eszmélni sincs ideje, és egy hirtelen csavarral már a kormányellenes terrorista szövetség, a Sírásók csapatában találja magát. Ugyanis a lázadok vezére, Gai nem véletlenül érdeklődik erősen főhősünk iránt, mivel a furcsa szernek köszönhetően Shuban különleges erő szunnyad.
Gai segítségével a srác újdonsült erejét gyakorolva végül Inori kiszabadítására indul.

A voidok minden emberben jelen vannak, formájukat és erőségüket pusztán tulajdonosuk mentális ereje határozza meg. Mivel Inori különösen erős lélekkel rendelkezik, így Shuval egy tökéletes párost alkotnak.
Ketten együtt veszik fel a harcot a Sírások támogatásával az elnyomó kormánnyal szemben, aminek elsődleges célja, hogy egy vírus álltal lecsökkentse az emberi populációt, és úgymond újrateremtse az emberi fajt.

Az animében szemkápráztató animációk sokasága látható. Amit a karakterábrázolás és a hozzá szervesen illeszkedő zenék együttes élménye adja. Elég csak a klipszerű nyitó és záró számokat hallgatni vagy Inori egy-egy dalát az epizódok közben és már is magával ragad az anime.



Hossza: 22x24 perc











Itt nézhető:


1.rész
2.rész
3.rész
4.rész
5.rész
6.rész
7.rész
8.rész
9.rész
10.rész
11.rész
12.rész
13.rész
14.rész
15.rész
16.rész
17.rész
18.rész
19.rész
20.rész
21.rész
22.rész (Vége)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése