Zenék

2022. január 22., szombat

Kilari

 


Zabagépből popkirálynő


Tsukishima Kilari csinos fiatal lány, aki annak ellenére is népszerű az iskolában, hogy életének első tizennégy évében ügyet sem vetett az olyan hívságokra, mint a divat vagy a smink, továbbá fogalma sincs, mi számít trendinek. Kilarit ugyanis egyvalami érdekli: a zabálás.

Kilari pasizás és trendspotting helyett a kajára és a haspókoskodásra koncentrálta az összes erejét. Platinakártyás tagja a nagyevő anime szereplők klubjának; kiéhezett vaddisznóként veti magát az ételre, és teljesen kivetkőzik magából, amint ennivalót lát. Nem meglepő, hogy az a srác, aki minden bátorságát összeszedve ebédidőben próbál meg átadni neki egy szerelmeslevelet, menten kiábrándul belőle. 


A herceg karjaiban


Ilyen előjelek mellett nehéz elképzelni, hogy Kilariból valaha top idol lesz, sőt, még az is kérdéses, akad-e az apján kívül olyan férfi, aki még azután is rajong érte, hogy látta, mire képes az ebédlőasztalnál. 
Az események azonban új irányt vesznek, amikor Kilari lezuhan a magasból, mikor épp egy teknőst próbál megmenteni (ne firtassuk, mit keres egy teknős a fán egy forgalmas nagyvárosi út közepén - a Kilari állatszereplői mindenféle furcsaságra képesek. Lentebb Mascot madness alcímen olvashattok erről egy kis érdekességet). Kilarit egy ballonkabátos fiú kapja el, megköszöni, hogy előkerítette a teknősét, és cserébe átnyújt egy jegyet az aznapi SHIPS koncertre. Kilarinak fogalma sincs róla, mi köze a SHIPShez a Seiji néven bemutatkozó fiúnak, de a váratlan találkozás mély nyomot hagy benne (szerelem első látásra? vagy csak halálközeli élmény utáni kábulat?). 
Kilari ezután természetesen elmegy a koncertre, hogy újra találkozhasson a fiúval, de nem a nézőtér, hanem a "Személyzet" feliratú bejárat felé veszi az irányt. Ott szőke megmentője helyett egy sötét hajú és egyáltalán nem kedves fiúba botlik, aki egyre komorabbá válik, mikor megtudja, Kilari mit keres itt. 
A fiú Hiroto, Seiji haverja, aki meglehetősen nyersen adja tudtára Kilarinak, hogy semmi esélye nincs szíve választottjánál. 
Hiroto szavainak igazáról Kilari is kénytelen meggyőződni, amikor kiderül, hogy a földöntúli népszerűségnek örvendő SHIPS fiúzenekar két tagjával, vagyis Kazama Hirotoval és Hiwatari Seijivel hozta össze aznap a sors. 



Irány a rivaldafény


 
Természetesen hősnőnk nem hagyja annyiban a dolgot (a szerelem erősebb... meg egyébként is hátravan még 152 rész). Úgy dönt, hogy ha Seiji eszerint egy külön világban él, ám legyen: ő is szerencsét próbál a showbizniszben. A döntést tettek követik, és a kezdeti nehézségek után Kilari nem csak bejut a SHIPSet foglalkoztató ügynökséghez, hanem közeli barátságba kerül a fiúkkal, akik sokat segítenek a karrierjében. 
Látszólag tehát minden adott ahhoz, hogy Kilari és Seiji összejöjjenek, de az élet nem ilyen egyszerű. Az új ismeretségek és a szórakoztatóiparban eltöltött idő komolyan átalakítja Kilari kezdeti kislányos elképzeléseit a Nagy Ő-ről... 
Annak ellenére, hogy animében nem ritka, ha valaki az első részek végére hétköznapi lányból top idol lesz, a Kilari egészen megfontoltan építi fel a főhősnő pályafutását. Hagy időt arra, hogy Kilari az apró reklámszerepek és kis közönség előtti előadásokról lépésenként jusson el az országos népszerűség és a megakoncertek szintjére.




Adatlap: 

Kilari
(anime, 2006-2008)

Eredeti mangaka: Nakahara An
Rendezte: Okuwaki Masaharu
Stúdió: G&G Entertainment/Synergy SP
Hossza: 153x23 perc



Egy kis érdekesség



Mascot madness 


A Kilari fő történetszála mellett párhuzamosan fut egy másik is, ahol a szereplők kisállatai a főhősök. Majdnem minden karakterhez tartozik legalább egy intelligens, cseppet sem hétköznapi házi kedvenc. 
A gazdik sztorijához hasonlóan a közöttük kialakuló kapcsolatrendszer is barátságok és rivalizálások bonyolult szövevénye. 
Sokakat talán megriaszt ennyi állatszereplő, de van létjogosultságuk, hiszen a Kilari alapvetően egy gyerekek számára készült vígjáték, és a szőrmókokra fontos szerep hárul a poéngyártásban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése