Zenék

2019. október 3., csütörtök

Over Drive (Manga)





Bringakirály 



Shinozaki Mikoto nemrég kezdte el a középiskolát. Szürke figura, akinek jelentéktelen kinézete mellé tökéletesen illik nemtörődöm személyisége, így hamar kiszúrja magának egy pár diák, akik mindenféle feladatot sóznak rá, például a boltba szaladgálást saját pénzen. 
Gyerekkori szerelme, Fukazawa Yuki egy osztályba jár vele, azonban addig nem figyel fel rá, amíg egy nap saját érdekei (és egy beígért táska a bátyjától) úgy nem kívánják. 
Ráveszik Mikotót, hogy lépjen be a Kerékpár Körbe, mivel létszámhiányban szenvednek. A fiú erre esélyként tekint, hogy bemutathassa neki csodás jellemét, azonban előtte meg kellene még tanulnia kerékpározni. 
A klub kapitánya a Koronázatlan Király becenéven ismert Fukuzawa Yosuke, Yuki bátyja, aki nem egy átlagos alak, inkább félelmetes. Szinte lehetetlen feladatot talál ki Mikoto számára a belépés feltételeként, melyet legnagyobb meglepetésére sikerül megcsinálnia. 
A klub kapitányhelyettese Terao Koichi, Yosuke gyerekkori barátja. Koichi nagyon megörül, hogy végre egy csapattal nevezhetnek a közelgő versenyre. 

Mivel a maga témája a sport, elindul a hosszú felkészülés, ami nem olyan könnyű egy kezdőnek. Hamar kiderül: bár Mikotónak jó adottságai vannak (sprinter szerepet tölt be), a fizikuma elég gyenge, de határtalan makacssága és kitartása olyan mértékben viszi előre, hogy mindenkit folyamatosan meglep. 
Mikoto fő célja Yuki lenyűgözése, bár ez a szerelmi szál eléggé a háttérbe szorul. 
Ahogy az megszokott, feltűnik a nagy rivális is, Yamato Takeshi (Kurosuke), aki később segít hősünknek a szerelem ABC-jét megírni. 
A manga döntő részét a nagy versenyre, a Tour de France-ra való készülés teszi ki, amely során a karakterek motivációja és céljaira is fény derül. Egy igazi híresség is részt vesz benne, akit minden áron le akarnak győzni. 




Adatlap: 


Over Drive 
(manga, 2005-2008) 

Írta és rajzolta: Yasuda Tsuyoshi
Hossza: 17 kötet 



Olvasható online angolul itt



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése