Zenék

2015. július 20., hétfő

A Guilty Crown előélete



Kevés olyan anime létezik, amely egy sima fanartból született meg, pedig jelen esetben ez történt: Inori és Shu karaktereit a Redjuice néven alkotó híres japán illusztrátor álmodta meg, akit nyugodtan hívhatunk dojinshi készítőnek is; az ő karrierje pontosan ezektől az alkotásoktól lódult meg. Az illusztrálás mellett többedmagával tagja a Supercell elnevezésű dojin zene csoportnak. A dojin elnevezés olyan alkotó munkáját jelenti, aki többnyire már jól ismert, főleg mainstream mangákból. 

Az alkotásokat japánban meg is lehet vásárolni, sokszor nem is olcsón, és nem egy műnél előfordul, hogy ezeket a rajongók sokkal jobban szeretik, mint magát az eredetit. A dojin zene ennek a műfajnak egy olyan alkategóriája, amely elsősorban zenés történetekkel foglalkozik, mint például a Vocaloid. 
A Supercell csoport is a Vocaloiddal készített zenék e szűk szénájából indult el az ismeretség felé 2007-ben. A csapat tizenegy tagot számlál, a dalokat egy ember írja, a többiek a grafikával és a videoklipek elkészítésével foglalkoznak. Mivel Redjuice rajzai egyszerűen fantasztikusak, teljesen érthető, hogy felfigyeltek rá a Production I.G-nál ás animét készítettek a szereplőivel, és így már cseppet sem meglepő, hogy Inori egy közismert énekesnő, míg Shu az első számú rajongója.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése