Zenék

2013. október 1., kedd

D-gray man


A XIX. század végi Európában járunk. Történetünk főhőse Allen Walker, egy 16 éves, korán megőszült, csupa szív srác. Kisgyermekként szülei eltaszították maguktól, mivel furcsán eldeformálódott bal karral jött a világra. A fiút Mana Walker, egy hallgatag férfi fogadta magához fiaként, akivel megosztotta bolyongó életmódját. Mana mielőtt meghalt, egy jó tanácsot hagyott Allenre, mely azóta is kíséri útján: „Ne állj meg! Menj tovább!”

Apja halála fordulópontot jelentett Allen életében, bár sorsa már születésétől elrendeltetett. A fájdalom, amelyet Mana elvesztése fölött érzett, hozzácsalta az Ezredéves Grófot. Ennek az ősi lénynek egyetlen cél lebeg a szeme előtt: minden életet elpusztítani a világon. Eszközül az emberek bánatát használja - melyet szeretteik elvesztése miatt éreznek -, s kihasználva reménytelen kétségbeesésüket, bűnös cselekedetre bírja rá őket. Reményvesztett áldozatai pedig belekapaszkodnak ebbe az utolsó lehetőségbe.

Az Ezredéves Gróf ígéretet tesz, hogy visszahozza a halott személyt, ehhez csupán a gyászoló szólító hangja kell és egy fémváz, amelyet a Gróf készített. Ez fogadja majd magába a halott lelkét. Csakhogy ez a váz egy börtön, amely a lelket az Ezredéves Gróf szolgájává teszi, s az engedelmesen követi annak parancsát – megölve az őt szólítót, s felvéve annak testét – pusztító fegyverként, úgynevezett akumaként létezik tovább.

Allen is hitt a Gróf szavának, s Manát szólította azon a sötét napon. Azonban ami történt, a legszörnyűbb rémálmává vált. Mana rátámadt, s - miközben számon kérte rajta azt, hogy akumává tette – megátkozta fiát. A Gróf pedig parancsot adott az akumának, hogy ölje meg Allent és viselje őt. Ebben a pillanatban Allen bal karja átalakult, s önálló életre kelve rátámadt Manára. Szétszabdalta a vázat és Mana lelke kiszabadult.
Allenre Cross Marian – a Vatikánhoz közel álló titkos Rend öt tábornokának egyike – talált rá. Ő magyarázta el neki, hogy karja egy anti-akuma fegyver, mellyel elpusztíthatja ezeket a szörnyeket. Allent az akuma átka arra is képessé tette, hogy lássa a bezárt halott lelkét.

A Hoshino Katsura mangaka elmeszüleménye alapján készült sorozatban Allen a Sötét Rend ördögűzőjeként veszi fel a küzdelmet az Ezredéves Gróf és akumái, majd később a Noah klán ellen. Szó szerint kezébe veszi a világ sorsát. Ebbe a kézbe születése óta beleágyazódva hordja az Innocence (Ártatlanság) egy darabját, az egyetlen hatásos fegyvert, mellyel legyőzheti ellenfeleit. Az Innocence egy isteni anyag, amely az Özönvíz óta 109 darabra hullva létezik a világban. Hordozóját különleges képességgel ruházza föl. Allen és társai feladata, hogy minél többet megszerezzenek ezekből a darabokból, mielőtt a Gróf rátalálna azokra.

A történet érdekes, a főhősök szimpatikusak. A grafika és a zenék tekintetében is elégedett vagyok. Endingjeiben a képek és a zenék kitűnő párosítást alkotnak!

Jó szórakozást!

Eredeti cím: ディー・グレイマン/ japán

Hossz: 103 rész



Év: 2006 - 2008





3. Opening:








10 megjegyzés:

  1. Imádom ezt az animét! ^^ Örülök, hogy más is nézi Magyarországon! :) Ha van kedved nézz be: http://dgraymanfanfiction.blogspot.hu/

    xx. Leah Walker

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Leah!
      Köszönöm, hogy írtál. :) Én is nagyon szeretem, neked ki a kedvenc szereplőd?
      Mindenképpen megnézem a blogod, ritkaság D.Gray-man fanfictionos blogot találni. :)
      Üdv: Sakura

      Törlés
    2. Hát ez nehéz kérdés... Allent, Kandát és Lavit bírom a legjobban! :D De ha pontosabb akarok lenni, akkor teljes mértékben 'LaviFanGirl' vagyok! ^^
      Én még nem néztem végig, a 95.résznél járok, de annyira tetszik, hogy az hihetetlen! :D

      xx. Leah Walker

      Törlés
    3. Én is őket imádom a legjobban, meg még Lenaleet. :) Még elnézném jó pár évadon át ezt az animét. Kedvencem mard örökre! :)

      Üdv: Sakura

      Törlés
  2. Köszönöm Leah! ;)
    Foreveeeer a manga, ezért is kezdtem bele ilyen blogba, melyet Leahval vezetek.
    <3 De imádom, első olvasott manga és örök kedvenc maradt! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Annaßeth98!
      Köszönöm, hogy te is írtál. :)
      A mangát vagy az animét láttad előbb? Neked melyik tetszett jobban?
      A blogotokra felnéztem és nagyon tetszett, fel is iratkoztam, hogy ne maradjak le semmiről. ;)

      Üdv: Sakura

      Törlés
  3. Szia Sakura!
    Pár pillanat képet láttam először majd pár részt és utána rákerestem neten. Végig olvasva, imádtam, majd elölről megnéztem. És számomra az anime nem volt olyan jó mint a manga, valahogy nem tudták úgy megcsinálni, amit meg tudok persze érteni. Ettől még örök kedvence m marad ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves AnnaBeth98!
      Elnézést, hogy csak most válaszolok. Én először az animét láttam és utána kerestem rá a mangára. Ki a kedvenc karaktered? :)

      Törlés
  4. Kedves Sakura!
    A Hallow-ról is lesz majd bejegyzés, vagy hasonló?
    Abeth :)

    VálaszTörlés